Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

33 χρόνια ΚΑΠΗ

Εκδήλωση για την επέτειο των 33 χρόνων από την καθιέρωση του θεσμού του ΚΑΠΗ στο δήμο Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης μας. Στις 17 Νοεμβρίου του 1982 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων, μετά από ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου με δήμαρχο τον Νίκο Πέρκιζα. 
Μετά από μερικούς μήνες λειτούργησε το κεντρικό ΚΑΠΗ και ακολούθησαν το ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου το 1992 και το ΚΑΠΗ της Τούφας το 2002. 

Στις 16 Νοεμβρίου 2015 η δημοτική αρχή τίμησε τα παλαιότερα μέλη του ΚΑΠΗ, δηλαδή τις κυρίες Γωγώ Αλεβίζου, Μαρία Καπόγιαννη και Αθηνά Παπαδημητρίου, καθώς και τους κυρίους Γεράσιμο Σπαθώνη, Θανάση Συντέτα και Πέτρο Χλή, για την πολύχρονη και ενεργό συμμετοχή τους, αλλά και για το εξαιρετικό παράδειγμα ήθους, φιλίας, κεφιού και ζωντάνιας. 
Η εκδήλωση συμπληρώθηκε με τραγούδια της παλιάς Αθήνας από τη σοπράνο Ευτυχία Καραουλάνη, την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο Χάρης Μπούτσικος, μέλος της ορχήστρας του δήμου Χαλανδρίου.