Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη»

Χαλάνδρι 23.04.15 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλλεγγύη & Αυτοβοήθεια: 
απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη», με θέμα: «Αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη». 
Η εκδήλωση τελέστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Συμμετείχαν περισσότερα από 90 άτομα, πολίτες του Χαλανδρίου, αλλά και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της αστυνομίας, φοιτητές. Σκοπός της ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών και των τοπικών φορέων για τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης.

Ο κ. Γκάκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη έναρξη της εκδήλωσης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε για τις ομάδες αυτοβοήθειας η κα Αγγελική Μενεδιάτου κλινική ψυχολόγος και επιστημονική διευθύντρια της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης ΜΑΖΙ., ο κ. Κώστας Ευθυμίου, κλινικός ψυχολόγος και διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ο οποίος μίλησε για τις ομάδες ψυχοεκπαίδευσης και η κα Γιώτα Ανδρόνη, συντονίστρια ομάδων αυτοβοήθειας - μέλος «ΜΑΖΙ», η οποία μίλησε μέσα από την εμπειρία της για το θετικό ρόλο των ομάδων αυτοβοήθειας. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής κοινωνικής ψυχιατρικής, ψυχίατρος - ψυχαναλυτής και επιστημονικός διευθυντής της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και σχολίασε η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ ΚΕΘΕΑ κα Αλεξάνδρα Χρηστακάκη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Χαλανδρίου, τους φορείς του προγράμματος (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας- ΕΠΑΨΥ, Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ») και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που υποστηρίζει το πρόγραμμα.

Όσοι θέλουν πληροφορίες για υποστήριξη:
Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη – Τηλ. 2108100901 – email: citizensagainstdepression@gmail.com
Γραφείο Διαμεσολάβησης - Κοινωνικές Δομές Δήμου Χαλανδρίου, Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, Χαλάνδρι, Τηλ, 2106899914

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες» (www.weareallcitizens.gr), το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης